Thursday, August 6, 2009

2 CARA MENINGKATKAN TRAFIK KE BLOG/WEBSITE ANDA

1. Masuk blog orang lain dan tinggalkan komen

Jangan jadi silent reader jika korang ada blog. Tinggalkan komen dan kalau entri kat blog orang lain tu berkaitan dengan mana-mana entri korang, mungkin korang boleh trackback korang di bahagian link blog mereka. Selalunya komen yang beserta link, akan di’flag sebagai SPAM. Kalau tuan rumah baik hati, dia approve la komen korang tu. So nak elakkan benda-benda macam ni, buang http:// dari trackback yang korang tinggalkan.

2. Rajinkan diri bertukar-tukar link

Selalu dengar orang cakap “jom link exchange” atau “jom tukar2 link” kan? Jadi rajinkan diri untuk bertukar-tukar link dengan owner blog yang baru korang jumpa. Letakkan link mereka di siderbar blog menggunakan fungsi asas yang ada pada Wordpress dan Blogspot.

5 comments:

  1. manfaatnye..ape lagi visitla http://harneey.co.cc/harneey dan http://harneeyscarf.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. syukraa.. hal-agama2.blogspot.com

    ReplyDelete

related post

Related Posts with Thumbnails

Post Melalui Email PERCUMA!

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda :

Masukkan Email anda di sini:

Delivered by gadis-comel