Tuesday, March 3, 2009

APA ITU YOUTHSAY? PANAS!!

APA ANDA TAHU TENTANG YOUTHSAY?

Ya, YouthSay telah menjadi kegilaan remaja masa kini.mengapa? semuanya kerana duittttt..duit2, di mana kau duitt!!

YouthSay adalah sebuah laman web tempatan di mana remaja2 akan mengemukan kan pendapat mereka tentang apa saja isu berkaitan remaja masa kini.

Setelah saya kunjungi laman web tersebut, ianya menawarkan habuan dalam bentuk wang ringgit apabila kita menjalani survey, menyampaikan komen2 yang hot dan menarik, dan juga kita akan mendapat habuan sebanyak RM0.40 apabila berjaya meng-invite kawan kita menjadi referral.

JANGAN SUKA2 je ISI SURVEY!!TAHUKAH ANDA?

survey2 ini amat berguna bagi pengiklan2 tempatan?data anda berisiko untuk dijual kepada pengiklan2 tersebut yang jumlah nya mampu mencecah ribuan ringgit, seterusnya menguntungkan KRU2 Youthsay sendiri.

Sejauh mana kebenaran nya kita akan mendapat duit itu?ada sesiapa di sini yang telah mendapat habuan dari Youth Say?Menurut apa yang tertulis di situ, kita hanya boleh menerima bayaran apabila jumlah wang mencecah RM50.

Saya pun ada join gak, saya try la wat referral sendiri, hehehe (jahatnya aku ni, bukan jahat tapi licik, cewah!). Korang nak tau? smpai je duit aku mencecah RM10, akaun aku dah xboleh sign in lagi dah. dia cakap password salah. APE KEJADAH NYA NI!! bila pulak aku tukar password?? hari2 duk sign in ok je.

Lantas saya pun terfikir 1 strategi di mana mahu membalas dendam terhadap apa yang berlaku.Apa strategi tu?? HAHAH!

Saya telah berbincang perkara ini dengan rakan karib saya, lalu mengemukakan idea kepada nya, jadi dia la yang akan membalas dendam bagi pihak saya. BEGINI BUNYI NYA:

''SAYA MENCARI ORANG.

Saya mencari seramai 125 orang untuk merealisasi kan impian bersama dalam mengumpul wang sebanyak RM50.di sini kita akan berpakat beramai2. seperti yang kita tahu, bagi setiap kawan yang di invite, kita akan mendapat ganjaran sebanyak RM0.40

Tapi bukan mudah kita untuk mendapat referral sebanyak itu dalam masa yang singkat.Di sini saya nyatakan strategi nya di mana kita berpakat seramai 125 orang untuk sign up di bawah link kita masing2 (dorang tidak akan dapat detect kalau kita sign up gune data palsu pun, letak password 2 huruf je pun dorang approve gak).So, kita mulakan sorang2, sehingga kesemua peserta mendapat ganjaran RM50. mudah bukan? hanya perlu berpakat saja, kesemua akan mendapat ganjarannya.

125 orang x RM0.40 = RM50

RM50 x 125 orang = RM 6250 (banyak bukan?)

Dalam masa yang singkat kita sudah perolehi RM 6250!!

ini menunjukkan kerjasama membawa kepada kejayaan.jadi sesiapa yang berminat mahu sertai , boleh emel kepada saya di
begbaju@yahoo.com

FREE je, manfaat di kongsi bersama.TERHAD KEPADA 125 org sahaja, ramai2 leceh. ''

hebat tak idea aku ni? ngeh3!

MARI KITA LIHAT SIAPA YANG KENA!!
SIAPA YANG BANGKRUP!!



END

OK, lets have fun :
lawak 1
lawak 2

13 comments:

  1. Salam saudara,

    saya dah masuk youthsays dh sebulan. haha... cara yang anda sarankan 125 org tu kedengaran mcm best je! :D tapi setahu sy, pendaftaran youthsays hanya terhad kepada pemegang ic malaysia, satu ic, satu identiti. apa yg meragukan sy, adalah bagaimana cara 125 org ni akan berjaya jikalau sy hanya boleh ade satu akaun, dan anda satu akaun?

    n lagi satu, tujuan youthsays ditubuhkan bukanlah untuk memberi duit percume, itu cume imbuhan yg kecil (sgt kecil) untuk tujuan promosi. jadi soal duit bukanlah begitu penting dlm hal ni, yg penting ialah kumpulan remaja yg mampu menjana idea bernas, berkongsi pendapat..

    tapi jika anda mahu meneruskan 125 org ni, teruskanla.. good luck! huhu... :D

    ReplyDelete
  2. ttg password anda tu kenapa tak diajukan soalan pada admin? huhu... nak balas dendam? urmm... :)

    ReplyDelete
  3. good idea dude!

    ReplyDelete
  4. paan lee,
    youth say tu bodo la, aku masuk kan ic tipu pun dia approve je. ko tau, aku letak password 2 huruf pun lepas je.
    sebab tu la aku boleh buat smpai RM10++
    xkan aku nk guna IC org lain kot, ko pikir la sendiri ape kejadah nye aku nk mntak izin gune ic org lain.

    ELEH; AKU TAU SEMUA YANG JOIN TU NAK DUIT!!
    AKU BACE POST2 KT SITU GELI JE; KONON LETAK KOMEN BAGUS2 LEH DAPAT GANJARAN LA KAN..

    ReplyDelete
  5. paan lee,
    pasal password tu aku dah anta emel seribu kali dah kt dorang, TAPI SEPATAH HARAM PUN DORANG X REPLY. BODOH GILE YOUTHSAY!!

    ReplyDelete
  6. okay, so ur rite. selamat mencube! huhu.. :D

    nway, nama kate blog aku cam bodoh? urm... :(

    ReplyDelete
  7. maybe aku mmg bodoh kot.... haha..

    ReplyDelete
  8. paan lee,
    ok good!
    kita tgk la nnt kalau kawan aku berjaya aku bgtau ko. bukan bodo,tu cume prasaan aku je.
    nway, good blog! delete la komen aku tu

    ReplyDelete
  9. paan lee,
    aku tgk kt blog ko pun ade iklan youthsay.
    promote nampak. KAH3!!!
    haha! brapa org dah ko dapat wei?
    youthsay tu buang masa je.

    ReplyDelete
  10. haha, yup, there is youthsays punya iklan, yes promoting lor. kau pun promote what? huhu :)

    aku baru recruit skit je, haha, aku baru ade rm4, tapi tak terfikir ttg cara kau. huhu, nampak cam boleh berkesan jikalau Youthsay punye perangai mcm tu.

    semoga berjaya! kalau dh berjaya, bgtau ek, :)

    *youthsays mmg buang mase, coz byk org yg tak 'sihat' kat sane..huhu

    ReplyDelete
  11. hahah..ko buang mase je promote.
    eh aku xpromote ok, AKU KUTUK!!

    0o0ohh,baru rm4, jauh lagi perjalanan tu,
    goodluck laa ye.

    youthsay byk dah kena spam. padan muka.

    ReplyDelete
  12. BLOG PAAN LEE MENARIK!!
    (amik hati paan..hehe)

    ReplyDelete

related post

Related Posts with Thumbnails

Post Melalui Email PERCUMA!

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda :

Masukkan Email anda di sini:

Delivered by gadis-comel